Projecten

 

Bijzondere Noren is een schrijfproject waarvoor ik Noren interview over hun werk en leven, zoals onderwaterrugbyspeler Hedda Døli, kledingontwerper T-Michael, pianist Leif Ove Andsnes en AUF-leider Mani Hussaini. Waarom doen zij wat ze doen? Wat vinden ze belangrijk?

Voor het project Vluchtelingen voor de klas sprak ik in 2018 met vluchtelingen die in hun land van herkomst voor de klas stonden en in Nederland weer graag als leraar aan de slag willen. Grote struikelblokken zijn de taal en cultuur, maar door hun liefde voor het vak en veel aanmoediging uit de omgeving weten enkelen, zoals Jackline Nambaziira, hun droom waar te maken.

Voor het Cygnus Gymnasium werkte ik in 2019-2020 nauw samen met vormgeversbureau COMA aan een nieuwe website. Naast praktische informatie vinden bezoekers op de website ook verhalen van docenten, leerlingen en alumni over hoe zij hun school zien en waarom ze onderwijs belangrijk vinden.

Binnen het project Vitaal werken maakte ik voor de Hogeschool van Amsterdam een speciaal magazine met inspirerende verhalen van medewerkers en handige tips om stressvrij en gezond te werken.